Osnovci iz Graca u poseti biblioteci u KM

Gradsku biblioteku “Vuk Stefanović Karadžić” danas je danas posetilo 15ak mališana iz OŠ ”Sveti Sava” iz Graca. Biblioteka je za njih organizovala likovnu radionicu kao i predavanje o bezbednosti na internetu.

Milena Tepavčević, direktorica biblioteke “Vuk Stefanović Karadžić” kaže da je najbitnije da mališani osete dobru atmosferu i da im ova poseta ostane u lepom sećanju.

“Ono što je osnovni cilj ove posete je da deca koja žive u malim seoskim sredinama i imaju u svojim školama veoma male bibliteke sa veoma malim knjižnim fondom, treba ih dovesti u ovakvu instituciju, u ovakvu biblioteku da vide da one postoje, da tu ima puno rezličitih knjiga za sve uzraste. Treba im pričati o knjizi” istakla je Tepavčevićka.

Direktorica biblioteke je takođe najavila i buduće akcije:

“Sledeća naša akcija je rad sa hendikepiranom decom, s’obzirom da se približava međunarodni dan dece s posebnim potrebama” kazala je Tepavčevićka.

Sedmak Aleksandar Mihajlović je bio oduševljen ovom posetom i da je na njega najjači utisak ostavila oslikana enciklopedija o životinjama.

”Mislim da je biblioteka nešto što bi svi trebali da dođu da vide. Biblioteka je interesantna I ima puno knjiga, zabavno je. Mi smo crtali i pisali. Najviše smo crtali knjige i biblioteku” rekao je mladi Aleksandar.

Predrag Petković, nastavnik Engleskog jezika u OŠ ”Sveti Sava” u Gracu izjavio je da je dobro za decu da vide nove stvari koje su im dole nedostupne.

”Mislim da je ovo od velikog značaja za decu, jer dole u selu imaju minijaturnu biblioteku i uskraćeni su za veliki broj udžbenika. Ovo im je dobro došlo da se upoznaju sa širinom edukacije I udžbenika koji su njima dole nedostupni” zaključio je Petković.

Svi mališani su na poklon dobili knjige od biblioteke.

Kako je direktorica biblioteke Milena Tepavčević najavila, biblioteka će organizovati izložbu radova koje su mališani napravili tokom njihove posete.

Comments

Pročitaj još