• Početna>
  • Vesti>

“Jesen samuraja” najbolji film po oceni publike 2. KIMMFF-a

Publika drugog Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF) svojim glasovima je proglasila “Jesen samuraja” za najbolji film u domaćoj selekciji.

U Domu kulture Zvečan, pored ostvarenja Danila Bećkovića, bili su prikazani i filmovi “Smrdljiva bajka”, “Dnevnik mašinovođe”, “Pored mene”, “Vlažnost” i “Panama”.

Publika je ovogodišnji festival posetila u duplo većem broju nego prošle godine, saopštili su organizatori.

Gotovo dve hiljade ljudi je prisustvovalo festivalu za tri dana, što je izuzetan uspeh, s obzirom da je u pitanju pionirski poduhvat organizovan u maloj sredini kao što je Zvečan. Najposećenije su bile projekcije domaćih filmova, pored “Jeseni samuraja”, publika je u velikom broju pogledala i filmove “Smrdljiva bajka” i “Dnevnik mašinovođe”, navode u saopštenju organizatori.

Festival je pod sloganom “Ovde!” održan u Domu kulture Zvečan, a publika je uživala u raznovrsnom programu sastavljenom od najznačajnijih ostvarenja domaće i strane recentne produkcije uz odličan izbor sinronizovanih 3D crtanih filmova.

U Domu kulture Zvečan prikazano je ukupno 18 filmova, a pored domaćih filmova koji su bili važan deo ovogodišnjeg programa, prikazani su i blokbasteri: komedije “Genijalci” i “Devet života” i dva odlična akciona filma “Maks Stil” i “Pakao na horizontu”. Najmlađi su u velikom broju uživali u atraktivnim sinhronizovanim crtanim filmovima (skoro svi u 3D tehnologiji): “Alvin i veverice: Velika avantura”, “Snupi i Čarli Braun: Film o klinjama” – 3D, “Ko se boji vuka još” – 3D, “Ledeno doba: Veliki udar” – 3D, “Kung fu panda 3” – 3D, “Hrabri vitez Trenk” i “Trolovi” – 3D.

Drugi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival održan je u organizaciji Evropskog kulturnog foruma, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još