SO: Bezbednosna situacija na zadovoljavajućem nivou

Bezbednosta situacija na teritoriji opštine Severna Mitrovica je na zadovoljavajućem nivou, rekao je na današnjoj 37. redovnoj sednici SO Severna Mitrovica Komandir policijske stanice Sever Goran Živković.

“Ovo su samo podatci koji pokazuju da je broj slučajeva u padu a navešću samo primer da je u toku 2015. godine za period od prvih 10 meseci bilo zabeleženo 380 slučajeva dok za isti period ove godine iznosi 301 slučaj. Što se tiče bezbednosti, sa aspekta policije možemo reći da je ista na zadovoljavajućem nivou. Najbolju i najrealniju ocenu mogu da daju građani, je rod kvaliteta njihovog života zavisi i uspeh policije” istakao je Živković

Šefica administracije u Opštini Severna Mitrovica Adrijana Hodžić i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić podneli su redovni šestomesečni i devetomesečni izvestaj o realizaciji sredstava iz budžeta za 2016. godinu. U ovom izveštaju je najviše reči bilo o projektima čija je realizacija u toku: Autobuska i vatrogasna stanica, izgradnja nove hale sportova koja je već započeta i mnogih drugih.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić istakao je da se budžet troši namenski i u skladu sa odlukama SO.

”Želim da kažem da, pošto nismo iskoristili sva sredstva u protekloj godini, mi smo potpisali ugovore sa nadležnim ministarstvima i oni su preuzeli obavezu da finansiraju projekte koji su započeti u protekloj godini” istakao je Rakić.

Inače, SO je održana u hladnoj prostoriji JKP Standard, jer prema rečima gradonačelnika Rakića ovoj i mnogim drugim institucijama na severu je obustavljena isporuka električne energije zbog neplaćenih računa.

Comments

Pročitaj još