Od ponedeljka likovni susreti „Jesen u Prizrenu“

Dom kulture „Gračanica“ organizuje sedmodnevne likovne susrete „Jesen u Prizrenu“. Umetnici će od ponedeljka 14. novembra sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena.

Ovo izuzetno mesto, grad Prizren sa svojim duhovno kulturnim vrednostima ugostiće slikare: Novaka Novakovića iz Ćuprije, Predraga Dragovića iz Beograda, Ljubinku Adamović Aksentijević iz Prizrena-Kraljeva, Nikolu Bradića iz Niša, Jovanu Denić iz Beograda, Marka Višića iz Leskovca i Milicu Kostić iz Lapljeg Sela kod Prištine.

“Jesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa. Prošle godine smo imali ovde koloniju “Jesen u Gračanici”. Dom kulture Gračanica, Društvo prijatelja svetih Arhangela i Kulturni centar Prizren nastoje da vrate srpske umetnike i kulturu u ovaj grad. Do sada smo imali dosta događaja u Svetim Arhangelima, Atrijumu crkve Svetog Spasa i u Bogosloviji “Sveti Kirilo i Metodije” kao što su izložbe Svetislava Slavkovića Kajzera, Krste Vasiljevića, koloniju grafičara “Kako posle svega UNESKO”, izjavio je Nebojša Jevtić urednik likovnih programa u Domu kulture Gračanica.

Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici.

Pokrovitelj kolonije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

Comments

Pročitaj još