Drugi “Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival” od 11. do 14. novembra u Zvečanu

U okviru programa drugog Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF), koji će biti održan pod sloganom “Ovde!” od 11. do 14. novembra 2016. godine u Domu kulture Zvečan, biće prikazano ukupno 20 filmova.

Važan deo ovogodišnjeg programa činiće presek aktuelne srpske produkcije, pa će tako festival otvoriti bioskopski hit “Jesen samuraja” Danila Bećkovića, a biće prikazana i ostvarenja “Smrdljiva bajka”, “Dnevnik mašinovođe”, “Pored mene”, “Procep”, “Vlažnost” i “Panama”.

Publika će dodeliti nakon završetka festivala nagradu za najbolji domaći film.

Najmlađe će obradovati atraktivna selekcija sinhronizovanih crtanih filmova (skoro svi u 3D tehnologiji) koju čine: “Alvin i veverice: Velika avantura”, “Snupi i Čarli Braun: Film o klinjama” – 3D, “Ko se boji vuka još” – 3D, “Ledeno doba: Veliki udar” – 3D, “Kung fu panda 3” – 3D, “Hrabri vitez Trenk” i “Trolovi” – 3D.

Novi svet fantazije Tima Bartona u filmu “Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu” publika u Zvečanu upoznaće u 3D tehnologiji, a slatko će se nasmejati tokom komedija “Genijalci” (Kristen Vig, Oven Vilson, Zek Galifianakis) i “Devet života” sa Kevinom Spejsijem, Dženifer Garner i Kristoferom Vokenom u glavnim ulogama. Triling odličnih akcionih filmova čini superherojski “Maks Stil”, zatim “Zaštitnik” sa Melom Gibsonom u vrhunskoj glumačkoj formi i “Pakao na horizontu” sa Markom Valbergom i Kejt Hadson.

Izvor: TV Most

Comments