KM: Uklonjena barikada kod Tehničke škole

 

U Kosovskoj Mitrovici večeras oko 19.00 časova uklonjena je i poslednja barikada koja je u ovom gradu bila postavljena još 2011.
Bagerima i uz pomoć teške mehanizacije uklonjena je barikada koja se nalazila u neposrednoj blizini raskrsnice kod Tehničke škole u Mitrovici, a koja je vodila prema takozvanom Istočnom mostu i južnom delu grada.
Bila je postavljena odmah nakon izbijanja krize na severu Kosova pre više od pet godina. Iako se pored barikade prolazilo ova prepreka je ometala saobraćaj u ovom delu Mitrovice. Barikadu su uklonili Srbi.

Kosovska policija nije učestvovala u uklanjanju barikade, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić. On je rekao da Kosovska policija nije nadgledala, niti je učestvovala u uklanjanju barikade, te da nema informacije o ovom događaju.

Izvor: Radio Kontakt plus, Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."