Đurić: Za albanske političare zločin pozitivna vrednost

Dokument ciničnog naslova „Rezolucija o zaštiti vrednosti OVK“, koji je danas usvojen u parlamentu Prištini, jeste potvrda da je za pojedine albanske političare na Kosovu i Metohiji zločin pozitivna društvena vrednost, smatra direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ako se vrednošću može nazvati otimanje, zlostavljanje i ubijanje civila i postavljanje zaseda novinarima i sanitetskim vozilima, onda teroristička OVK zaista zaslužuje da joj parlament privremenih institucija samouprave u Prištini posveti rezoluciju“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako se u saopštenju navodi, svaka savremena politička zajednica gradi se na pozitivnim vrednostima i humanizmu, a današnje slavljenje zločinaca i terorista u Prištini samo je dokaz civilizacijske nezrelosti onih koji se predstavljaju kao lideri albanskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Šta civilizovana društva misle o vrednostima tzv. OVK najbolje pokazuje njihova odluka da formiraju specijalni sud, u kojem će sve zasluge i vrednosti terorista dobiti odgovarajući pravni tretman“, zaključuje se u saopštenju.

Comments