Đurić: Za albanske političare zločin pozitivna vrednost

Dokument ciničnog naslova „Rezolucija o zaštiti vrednosti OVK“, koji je danas usvojen u parlamentu Prištini, jeste potvrda da je za pojedine albanske političare na Kosovu i Metohiji zločin pozitivna društvena vrednost, smatra direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ako se vrednošću može nazvati otimanje, zlostavljanje i ubijanje civila i postavljanje zaseda novinarima i sanitetskim vozilima, onda teroristička OVK zaista zaslužuje da joj parlament privremenih institucija samouprave u Prištini posveti rezoluciju“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako se u saopštenju navodi, svaka savremena politička zajednica gradi se na pozitivnim vrednostima i humanizmu, a današnje slavljenje zločinaca i terorista u Prištini samo je dokaz civilizacijske nezrelosti onih koji se predstavljaju kao lideri albanskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Šta civilizovana društva misle o vrednostima tzv. OVK najbolje pokazuje njihova odluka da formiraju specijalni sud, u kojem će sve zasluge i vrednosti terorista dobiti odgovarajući pravni tretman“, zaključuje se u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."