• Početna>
  • Vesti>

Orlović: Ne vidim da postoji političar koji bi priznao Kosovo

Profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović kaže da ne vidi da u vladajućoj garnituri postoji političar koji bi prekinuo evrointegracije ili priznao Kosovo.

On je za B92 rekao da se ceo ovaj slučaj ne može posmatrati nezavisno od odnosa EU i Rusije, uključujući i očekivanja o usklađivanju spoljne i bezbednosne politike Srbije s Unijom.

Orlović je, povodom reakcije Evropske komisije koja je saopštila da je plan o narednoj fazi dijaloga, koji je Edita Tahiri u sredu predstavila, zapravo stari dokument koji je još pre više od dve godine sastavila kosovska vlada, istakao da je važno da je rečeno da se “dijalog mora nastaviti”.

Dodao je da se sada postavlja pitanje “šta se dešava sa onim što je dosad postignuto u Briselu, ono što se Beograda najviše tiče a to je Zajednica srpskih opština”, ali se postavlja pitanje i zaustavljanje otvaranja pregovaračkih poglavlja.

“Kada je reč o Srbiji, stiče se utisak kao da prolazi kroz jedan put pristupanja EU, put uslovljavanja kakav nije prošla nijedna država”, naveo je Orlović.

Izvor: B92

Comments

Pročitaj još