Rakić: Odgovorno tvrdim da otvaranja mosta neće biti do kraja godine

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Goran Rakić oglasio se povodom izjave speciojalnog predstavnika EU na Kosovu Natalije Apostolove koja je u Kosovskoj Mitrovici izjavila da će glavni ibarski most biti otvoren do kraja godine.
“Tema danasnje posete EUSR Natalije Apostolove nije bila revitalizacija i otvaranje mosta, i u svom obraćanju javnosti pomenut je datum svecanog otvaranja mosta za koji odgovorno tvrdim da neće biti do kraja ove godine.
Preduslov za tako nesto je izgradnja pešačke zone u delu ulice Kralja Petra, kao i administrativno razgraničenje između opstine severne i južna Mitrovica. Danasnja poseta je imala za cilj obilazak projekata finansiranih od strane EU”, navodi se u saopštenju gradonačelnika.
Natalija Apostolova je  danas izjavila  da je svečano otvaranje glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici planirano do kraja godine i da se nada da će projekat njegove revitalizacije biti uspešno završen.“Most na reci Ibar je simboličan projekat, nadam se da ćemo ga uspešno završiti. To će biti simbol normalizacije odnosa i doneće puno konkretnih koristi za obe zajednice koje žive sa obe strane tog mosta”, rekla je Apostolova.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."