Porodice kidnapovanih i ubijenih na KiM traže pomoć države

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je pismo predsedniku i premijeru Srbije tražeći pomoć države za rasvetljavanje sudbine otetih Srba.
Foto: Tanjug

“Da li ima poruka za nas porodice koje tražimo pomoć države od 1998. godine?” – piše u pismu upućenom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Porodice pitaju da li je pravedno što ni u jednoj platformi ili rezoluciji o Kosovu nema zahteva da se utvrdi sudbina kidnapovanih Srba, i “zašto nikada nijedan državnik Srbije nije u Savetu bezbednosti UN govorio na temu ljudskih života, o otetim ljudima, o pravu na život”.

“Srbija je jedino pomogla albanskim teroristima i zločincima oslobađajući ih iz zatvora i to bez zahteva da se kidnapovani Srbi oslobode”, ocenilo je Udruženje u saopštenju.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."