Simić: Povratak Srpske liste u kosovske institucije nema smisla

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić smatra da povratak Srpske liste u kosovske institucije ne bi bio problem, ali da u ovom trenutku to ne bi imalo nikakvog smisla, jer se predstavnici Srba ne konsultuju o zakonima.

“Pre svega, za Srpsku listu nije problem povratak u kosovske institucije. Glavni problem je da li taj povratak ima smisla. Da li ima smisla kada se Srpska lista, srpska zajednica i politički predstavnici Srba ne konsultuju u vezi sa zakonima i procesima”, rekao je on za Radio Kosova, a prenosi prištinski list Zeri.

“Ako neko još uvek pokušava da ide protiv srpske zajednice, onda nema smisla za nas da se vratimo u institucije”, dodao je Simić.

Izvor: TANJUG

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."