• Početna>
  • Vesti>

Maji Fićović nagrada za doprinos izveštavanju o siromaštvu

U Prištini je večeras dodeljeno sedam novinarskih nagrada za najbolje priče na temu siromaštva u okviru konkursa koji je organizovao UNKT.

Na konkursu je učestvovalo dvadeset novinara sa Kosova koji su televizijskim i radio pričama, novinskim i on-line tekstovima i kroz multimedijalni pristup pokušali da skrenu pažnju javnosti na ljude koji se svakoga dana bore kako bi preživeli sutrašnji.

Maja Fićović, novinarka Radio Kosovske Mitrovice i dopisiica balkanskog servisa Radio Slobodna Evropa, dobitnica je nagrade za doprinos izveštavanju o siromaštvu u domenu radio-novinarstva.

„Saosećam sa tim ljudima i kada radim te priče trudim se da ne povredim njihov ponos. Stavljam im do znanja da izveštavam o tome za njihovo dobro. Možda je čak i najteže izveštavati o siromaštvu kroz reportaže. Kada radite izveštaj, pozovete institucije, lokalne ili centralne vlasti, pa pitate. A kada radite ovakve priče, jako je teško“, kaže Fićović.

Priča Maje Fićović emitovana je u programu Radio Slobodne Evrope.

Konkurs koji se ove godine organizuje jedanaesti put ima za cilj da podigne svest javnosti o problemu i podseti na 17. oktobar, Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Comments

Pročitaj još