• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa Bratuom: Podrška OEBS-a u zaštiti srpske zajednice na KiM – konkretna

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa novoizabranim šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, kome se zahvalio na ulozi i konkretnoj podršci koju Misija OEBS pruža u zaštiti srpske zajednice na KiM.

Đurić je posebno istakao značaj i doprinos Misije OEBS u vezi sa imovinskimpitanjima, koja su od krucijalnog značaja za Srbiju i srpski narod u pokrajini.

On je takođe naglasio doprinos koji je u proteklom periodu Misija imala u koordinaciji procesa povratka interno raseljenih lica, u okviru regionalnog foruma „Skopska inicijativa“.

S tim u vezi Đurić je Bratua upoznao sa detaljima projekta„Sunčana dolina“, koji,  kako je rekao, daje odgovore na sva ključna pitanja vezana zaraseljene osobe.

Đurić je Bratuu zahvalio i na podršci koju je OEBS pružio u organizaciji izbornogprocesa u pokrajini, u okviru sprovođenja republičkih parlamentarnih izbora,održanih u aprilu ove godine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obavestio je sagovornika o toku Briselskog dijaloga i problemima sa kojima se suočava srpska zajednica na KiM u pogledu zaštiteljudskih prava, istakavši spremnost za realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti,stavljajući akcenat na jačanje rada lokalnih samouprava u sredinama sa srpskom većinom.

Novoizabrani šef Misije OEBS na KiM Jan Bratu upoznao je Đurića sa ciljevima iplanovima Misije OEBS koji će se sprovoditi u toku njegovog mandata

Comments

Pročitaj još