Žene iz Kovačice u poseti severu Kosova i Metohije

Članice Udruženja žena „Kovačica“ u poseti su severu Kosova i Metohije, kako bi sutra učestvovale na sajmu „Žene na selu – ženen na delu“ u Zubinom Potoku. Sajam  se organizuje  u cilju obeležavanja Međunarodnog dana žena na selu, i tom prilikom svoje ručne radove posetiocima će predstaviti žene iz Kovačice, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

Blagica Radovanović, direktorka NVO „Santa Maria“ ističe da se sajam organizuje peti put i da za cilj ima veću vidljivost žena na selu i njhivih aktivnosti.

„Žene će da učestvuju sa svojim proizvodima, i time pokazuju da doprinose  svojim porodicama. Želimo da one bude vidljivije“, navodi Radovanović.

Ova saradnja se dugo pripremala i prvi korak je najteži, kaže Zuzana Jonaž, predsednica Udruženja žena „Kovačica“ i poziva građane da dođu na sutrašnji sajam.

„Saradnja će se sigurno nastaviti. Naše žene rade pretežno ručne radove. Dođite sutra, to ne može da se opiše, to mora da se vidi“, poručuje Jonaž.

Sajam pod nazivom „Žene na selu – žene na delu“ počeće u 10.30 časova u Zubinom Porotku, a organizuju  ga nevladine organizacije  „Santa Maria“, „Inspiracija“ i „Vredne Kolašinke“.

Comments

Pročitaj još