Srpska lista podnela žalbu na Zakon o Trepči

Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova.Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su prilikom usvajanja Zakona o Trepči pogaženi članovi 79 i 81 Ustava Kosova koji se odnose na srpsku zajednicu koja živi na Kosovu.On nije rekao hoće li se i kada Srpska lista vratiti u Skupštinu i Vladu Kosova nakon zamrzavanja učešča u njima zbog usvajanja Zakona o Trepči.

Simić je najavio da će Srpska lista podneti zahtev za ocenu ustavnosti i Zakona o kapitalnim investicijama, koji je usvojen u utorak.

Prema njegovim rečima, nakon predaje zahteva u Ustavnom sudu Kosova, predsednik Hašim Tači ne može da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o Trepči.

Zakon o Trepči usvojen je u parlamentu prošlog petka, a poslanici Srpske liste nisu glasali za taj zakon.

Izvor: TANJUG

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."