Zaposleni u Trepči pozdravljaju odluku Vlade Srbije

Direktor “Trepče- Sever” Jovan Dimkić izjavio je danas da su menadžment i zaposleni u Trepči ohrabreni odlukom Vlade Srbije koja je poništila pravne posledice akata i radnji kosovskih institucija u vezi sa ovim preduzećem.

Stavovi Vlade Republike Srbije nikada nisu predstavljali nepoznanicu za nas, izjavio je Dimkić Tanjugu i istakao da je današnja odluka Vlada Srbije pokazala da je neprihvatljiv način na koji je Priština pokušala da jednostrano reši pitanje pravnog statusa Trepče.

Dimkić je upozorio da bi se rešenje za Trepču automatski primenilo na rešavanje svih ostalih otvorenih imovinskih pitanja koja postoje na teritoriji Kosova i Metohije.

“Vlada Srbije je istovremeno ovom odlukom otvorila vrata i uputila javni poziv vlastima u Prištini na razgovore o svim otvorenim pitanjima, jer imajući u vidu današnji civilizacijski nivo, jasno da kada god postoje sporna pitanja između dve ili više strana ona se moraju rešavati ili pokušati makar rešavati pre svega razgovorom i pregovorima”, rekao je Dimkić.

Direktor “Trepče – Sever” naglasio je da su zaposleni i menadžment Trepče ohrabreni “ovom racionalnom odlukom Vlade Srbije”.

Vlada Srbije donela je danas odluku o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji privremenih institucija samourpave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj Trepče AD, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."