Šefica Euleksa sa gradonačelnicima opština na severu KiM

Šefica Misije EULEX,  Aleksandra Papadopulou sastala se danas sa predsednicima opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, saopšteno je iz ove misije. 

Sastanak, koji je delimično bio usredsređen na EULEX-ov novi mandat, zasnovan je na dobroj saradnji između Misije i opština na severu.  Papadopolo je pohvalila predsednike severnih opština za njihovo konstruktivno angažovanje, ističući da je takva saradnja od presudnog značaja za misiju i lokalnu zajednicu.

„EULEX je spreman da nastavi da pruža podršku jačanju institucija vladavine prava na severu, kao i da podrži primenu dogovora postignutih između Prištine i Beograda”, izjavila je Papadopoulo, dodavši da je sudska integracija važan proces koji će, nadamo se, uskoro biti završen.

Nakon tog sastanka, gđa Papadopoulo je posetila Osnovni sud u Mitrovici, gde se sastala sa sudijama i tužiocima koji tu rade, i sa njima razgovarala o nizu pitanja, uključujući integraciju sudstva i svakodnevne aktivnosti.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."