Članice PKS na Sajmu poljoprivrede u Prištini

Na Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Prištini, koji će biti održan od 28. septembra do 1. oktobra, učestvovaće 28 kompanija članica Privredne komore Srbije.

Nastup članica PKS je organizovan u okviru saradnje sa Privrednom komorom Kosova na povezivanju poslovnih zajednica.

Tokom sajma u Prištini biće organizovani direktni, (B2B) razgovori kompanija članica PKS i Privredne komore Kosova, kao i susreti sa trgovinskim lancima.

Na sajmu se očekuje učešće kompanija iz drugih zemalja regiona, saopštila je PKS.

“Prošle godine na prištinskom poljoprivrednom sajmu učestvovalo je 20 naših kompanija. Ove godine interesovanje za nastup još je veće zbog uspešnih aranžmana sklopljenih prošle godine, ali i aktivnosti dve komore na usaglašavanju carinskih procedura, fitosanitarnih i veterinarskih sertifikata, čime se otklanjaju barijere za trgovinu”, rekao je predsednik PKS Marko Čadež, koji predvodi delegaciju privrednika na sajmu u Prištini.

Osim povećanja međusobne trgovinske razmene, skupovi kao što je Sajam u Prištini, prilika su da se proizvođači umrežavaju i dogovaraju o višim oblicima saradnje – potencijalnim investicijama, proizvodnim kooperacijama, formiranju konzorcijuma radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima i učešća na tenderima.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još