Marić:Sada bar znamo odakle vetar duva

Ljubomir Marić, jedan od dvojice srpskih ministara u kosovskoj vladi izjavio je danas da je neshvatljivo da u Beogradu postoje takozvani analitičari, poput Dušana Janjića, i mediji koji se utrkuju u tome ko će brže i bolje da opravda najogoljeniji čin nasilja prema zvaničniku Srbije.

Marić je izrazio bojazan da će isti ti, ako sutra neko reši da napadne srpski narod na KiM, opet stati na stranu nasilnika.

Sada barem znamo odakle vetar duva, ali znamo i da svi čestiti i normalni građani Srbije razumeju ko je na Kosovu i Metohiji žrtva a ko nasilnik i neprijatelj mira i normalizacije, izjavio je Marić.

“Čudi me da neki namerno zatvaraju oči pred činjenicom da je gotovo pola voda specijalaca došlo da praktično otme Marka Đurića i da čak izveštavaju da ga je zaustavila saobraćajna policija. Samo pribranošću ljudi iz Kancelarije za KiM izbegnut je incident koji je mogao da ima veoma opasne posledice,”- upozorio je Marić.

Ovo je jedna od onih situacija u kojima na videlo izlaze namere onih koji su protiv mira kao i medijske mašinerije koja ih podržava, izjavio je Marić.

“Najstrašnije je to što se sve dogodilo u centru srpskog mesta, na dan opštine i veliki hrišćanski praznik i to samo nekoliko sati nakon sto je Marko Đurić na RTK – albanskim gledaocima uputio najeksplicitnije poruke mira i tolerancije,”- rekao je Marić.

Srbi u institucijama u Prištini, koji su ovih dana pod strašnim političkim pritiskom albanskog poltičkog establiscmenta neće posustati pred politikom sile i nastaviće da se uz podršku Kancelarije za KiM i Marka Đurića bore za stabilno i multietničko društvo, jer sve drugo bi nas odvelo u nove sukobe, kojima bi se radovali mnogi u Prištini, ali, kako se ispostavilo, i mnogi u Beogradu, kazao je Marić.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još