• Početna>
  • Vesti>

Trajković: Nije bilo zahteva za zaustavljanje saobraćaja

Komandir Policije u Gračanici Bratislav Trajković kazao je za RTV Kim da nije dobio nikakav zahtev iz Opštine Gračanica za zaustavljanje saobraćaja kroz Gračanicu tokom današnjeg obeležavanja praznika.

Trajković tvrdi da je iz Opštine Gračanica stigao zahtev za regulisanje saobraćaja za prethodna dva dana ali, kako tvrdi ne i za danas kada je kroz selo trebala da prođe praznična litija.

Komandir policijske stanice je redakciji RTV Kim prosledio zahtev Opštine.

U zahtevu iz opštine, međutim, piše da će tokom 19. 20 i 21. septembra biti održano niz manifestacija i aktivnosti tokom obeležavanja “Dana Opštine Gračanica”, i da je u tim danima potrebno obezbediti sigurno okruženje i bezbednost za sve, kako učesnike manifestacije, tako i ostale građane.

U daljem tekstu se navodi da će 19. i 20. u centru Gračanice biti održani koncerti, te da se posebno u ovom periodu stvore bezbednosni uslovi. U zahtevu koji potpisuje gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić nije precizirano da će 21. septembra kroz selo proći praznična litija, ali je ovaj datum naveden kao dan kada je potrebna bezbednost Policije.

Litija sa sveštenstvom Epahrije raško prizrenske i vernicima trebalo je danas da prođe kroz Gračanicu, ali zbog saobraćaja koji je sve vreme cirkulisao to nije bilo moguće pa se kolona ubrzo vratila u dvorište manastira.

Izvor: Radio KiM

Comments

Pročitaj još