Gracanica: Onemogućen prolaz litije svim ulicama

Praznična litija danas nije mogla da prođe svim ulicama Gračanice, jer kako su objasnili predstavnici ove opštine, Kosovska policija nije zaustavila saobraćaj na magistralnom putu Priština – Gnjilane koji prolazi kroz ovo mesto.

Vernici koji su bili u litiji prošetali su skraćenom maršutom, a za to vreme saobraćaj se uredno odvijao. Predstavnici opštine optužili su zbog toga komandira policijske stanice u Gračanici Bratislava Trajkovića.

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić izjavio je da predstavnici opštine duže vreme nemaju dobru saradnju sa komandirom policijske stanice i da su zbog toga i ovih dana imali problem prilikom organizacije proslave dana opštine.

Kostić je naveo da je bilo incidentnih situacija u saobraćaju prethodne dve večeri u Gračanici, a da je policija odbila da zatvori put koji prolazi kroz Gračanicu, bez obzira što postoji alternativni putni pravac.

“Ovo lično meni daje za pravo da se jače borim i zalažem da Gračanica dobije obilaznicu, obzirom da Gračanica već prerasta u jednu malu varošicu i nama je to preko potrebno”, rekao je Kostić.

U Gračanici se danas obeležava dan opštine, a večeras u Domu kulture biće održana svečana akademija.

Prethodno je u manastiru Gračanica jutros episkop raško-przirenski Teodosije služio svetu arhijerejsku loturgiju povodom velikog pravoslavnog praznika Rođenje Presvete Bogorodice – Male Gospojine.

Liturgiji su prisustvovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, gradonačelnici Gračanice i Novog Sada Vladeta Kostić i Miloš Vučević, ministar Dalibor Jevtić, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, predsednik Srpske liste Slavko Simić i drugi

Comments

Pročitaj još