Jevtić: Ukidanje Ministarstva za povratak je spekulacija

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić ocenio je danas kao spekulacije pisanje pojedinih medija da će Ministarstvo kojim rukovodi biti ukinuto.

Jevtić je novinarima u Prilužju, nadomak Vučitrna, rekao da su spekulacije u medijima o mogućoj rekonstrukciji kosovske vlade ipak samo spekulacije i da na tu temu nije bilo zvaničnih razgovora.

“Siguran sam da se pitanje povratka raseljenih lica ne može zatvoriti dok god se svi oni koji žele povratak na Kosovo ne vrate. Pre rešavanja administrativnih pitanja treba da vidimo šta bolje možemo da uradimo kako bi povratak raseljenih bio kvalitetniji nego do sada”, rekao je Jevtić.

On je dodao da je izuzetno važno da se nastavi rad i borba za opstanak srpskog naroda na tom području.

Jevtić je kazao da nije bilo razgovora sa Srbima o formiranju Vojske Kosova i da je u fokusu srpskih predstavnika u vladi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

Jevtić je prisustvovao polaganju kamena temeljca za parohijski dom čiju izgradnju u potpunosti finansira ministarstvo kojim rukovodi.

 

Foto: Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."