B. Stojanović: Skrnavljenje svetinja je sramotan čin

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije osuđuje skrnavljenje minareta u selu Donje Velikince kod Gnjilana i poziva na toleranciju i poštovanje različitosti. On je ovim povodom objavio saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Skrnavljenje svetinja je vandalski čin. Podjednako osuđujem ovo skrnavljenje i momka koji se popeo na minaret, kao što sam osuđivao i čin onih koji su se peli na hram Hrista Spasa u Prištini. Skrnavljenje svetinja, bez obzira na to kome pripadaju je sramotan čin za svaku osudu“, istakao je Stojanović.
Zamenik kosovskog premijera je naglasio da srpski narod poštuje svoje komšije islamske veroispovesti i pozivao sve na toleranciju i poštovanje različitosti koje su, kako je naglasio, bogatstvo.
Stojanović je organima zaduženim za bezbednost uputio primedbu što svetinje nisu bolje zaštićene.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."