Slučaj Ivanović: Odbrana očekuje poništavanje presude

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, u pritvoru je 30 meseci. Još se čeka odgovor Višeg suda na prvostepenu presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora, zbog navodnog ratnog zločina počinjenog tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. Odbrana i Ivanovićeva porodica ipak ne gube nadu i očekuju poništavanje presude.

U slučaju Olivera Ivanovića u toku je žalbeni postupak. Advokati nemaju informacije koliko je sudsko veće Apelacionog suda odmaklo u razmatranju njihove žalbe na prvostepenu presudu. Odbrana je žalbu podnela u martu ove godine.

Prognoze advokata su da drugostepena sednica suda bude održana na jesen, u oktobru ili novembru. Optimisti su iako izjašnjavanje drugospetenog suda dugo traje. Optimista je i Oliver Ivanović, sa kojim su advokati stalno u kontaktu.

Dokazi su takvi da je Ivanović osuđen na osnovu tvrdnje jednog svedoka. U porodici Ivanovića ističu da su ubeđeni u njegovu nevinost.

U grupi optuženih sa Oliverom Ivanovićem bile su još četiri osobe. Sem njega, svi su oslobođeni.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."