• Početna>
  • Vesti>

Đurić upozorio ekstremiste da se ne igraju životima Srba

Povodom oružanog napada na Srbe kod Vitine, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić  upozorio je danas  “sve ekstremiste na Kosovu i Metohiji da se ne igraju životima i bezbednošću Srba”.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Đurić je od privremenih organa samouprave u Prištini zatražio da konačno na delu pokažu da li su na strani mira ili terora.

“Ovaj zabrinjavajući incident dogodio se na dan kada Srbi na Kosovu i Metohiji obeležavaju godišnjicu smrti žetelaca u Starom Grackom, koji su ubijeni podmuklo i mučki rafalima iz potaje, onako kako je danas pucano i u selu Binač, što svedoči da terori teroristi nisu samo deo slike mračne prošlosti, već da su i danas obeležje stvarnosti u našoj južnoj pokrajini”, navodi se u saopštenju i dodaje da se normalno društvo ne može stvoriti polaganjem venaca na spomenike žrtvama terora, “kako to pojedini predstavnici privremenih organa u Prištini misle,” već radom na suzbijanju eskremizma i kažnjavanjem zločinaca.

“Očekujem zato, ne samo osudu terorističkog napada u Vitini, već konkretnu i sveobuhvatnu akciju kojom bi na uverljiv način bilo poručeno da šovinizam nije vladajuća ideologija na Kosovu i Metohiji, a da teroristi ne uživaju simpatije albanske političke elite”, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Dva rafala ispaljena su danas na grupu od dvadeset Srba iz opšine Vitina koji su čistili portu manastira Svetog arhanđela Mihaila i Gavrila u selu Binča, a u napadu niko nije povređen.

Podsećamo, kosovski predsednik Hašim Tači u sredu, 20. jula položio je venac na spomenik posvećen, u zasedi ubijenim, srpskim žeteocima. U Starom Grackom danas je obeležno 17 godina od ovog zločina. Opširnije na https://radiomitrovicasever.com/2016/07/23/u-starom-grackom-obelezeno-17-godina-od-masakra-nad-zeteocima/

Comments

Pročitaj još