Dodeljena bespovratna sredstva za pokretanje novih biznisa

U kancelariji UNKT u Zvečanu svečano su potpisani ugovori između korisnika Programa samozapošljavanja i Ministarstva za rad i socijalna pitanja. Bespovratnim sredstvima u iznosu između 3000 i 5000 eura podržano je 39 projekata. Sredstva su uglanom dobili biznisi koji se bave preradom drveta, obradom metala i pružanjem usluga.

Programski koordinator UNKT-a, Srđan Milojević, ističe da mu je jako drago što su pomogli nezaposlenim licima i da se nada da će napredovati u svom poslu.

“Ja se vama zahvaljujem što ste nama ukazali poverenje i što ste učestvovali na našim treninzima. Nadam se da ćemo svake godine imati jedan ovakav poziv, i jako mi je drago što smo pomogli licima koja su uglavnom nezapošljena, a koja su imala dobre ideje i želju da napreduju u svom poslu”, istakao je Milojević.

Branka Antović,  jedna od dobitnika granta, kaže da je ovo jedinstvena prilika za zaposljenje, jer je stopa nezaposlenosti prevelika.

“Zahvalila bih se UNDP-u i centru za zapošljavanje na ukazanoj prilici, pomoći I saradnji. Moja biznis ideja je pružanje usluga starijim i obolelim licima, nešto kao gerento servis, gde ćemo im pružiti svu pomoć u njihovim domovima gde se oni osećaju najsigurnije i najugodnije”, kaže Antovićka.

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Finske, Ministarstva za rad i socijalna pitanja i UNKT-a.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."