Kozarev: Srbija neće iscrtavati granice ka KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev poručio je danas privremenim institucijama samouprave u Prištini da se demarkacija ne može praviti tamo gde granice nema i da su ne nadaju da će Srbija ikada iscrtavati granice ka svojoj južnoj pokrajini.

“U trenutku kada je neuspeli držovotvorni projekat kosovsko -metohijskih Albanaca na izdisaju, fantazije Prištine poprimaju do sada neviđene razmere, a Enver Hodžaj se u proteklih nekoliko dana kvalifikovao za pobedničko mesto na konkursu za najmaštovitijeg političara regiona”, rekao je Kozarev Tanjug.

On je ocenio da je Hodžaj, nakon javno izražene želje da reformiše Savet bezbednosti UN, otišao korak dalje i u zanosu izmaštao granicu između Srbije i Kosova i Metohije, pa bi sada i da pravi demarkaciju nečega što postoji samo u njegovoj i glavama onih koje opsedaju slična priviđenja.

“Umesto što zbunjuju svoje sunarodnike nerealnim očekivanjima, predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini bi konačno mogli da istupe sa nekom konstruktivnom inicijativom, kako bismo dijalogom poboljšali životni standard žitelja Kosova i Metohije i učinili još neki korak ka stvaranju uređenog demokratskog društva u našoj južnoj pokrajini”, rekao je Kozarev.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je da Priština treba da izvrši “demarkaciju granice” sa Srbijom u roku od dve godine i optužio Beograd za “neprijateljsku politiku” prema takozvanoj kosovskoj državi, prenela je danas prištinska “Epoka e re”.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još