Albanci uhapšeni zbog seče šume

Pripadnici kosovske policije zadržali su sinoć u mestu Osojane, opština Istok, desetak Albanaca koji su krali drva u šumi u vlasništvu Srba, rekao je Srni predsednik Privremenog organa srpske opštine Istok Mališa Đurić.
Prema njegovim rečima, zahvaljujući prisebnosti Srba, u popodnevnim časovima izbegnut je veći incident pošto što su Albanci sa sedam zaprežnih kola drva ukradenih u šumi u vlasništvu familije Đurić krenuli preko polja zasejanih pšenicom i ječmom.
“To su učinili treći-četvrti put u poslednjih mesec i nešto dana”,  rekao je Đurić i dodao da su polja izgažena i da je besmisleno da se organizuje žetva.
On je naveo da je lično sprečio incident većih razmera, pošto je zamolio rođake i komšije da odustanu od namere da motkama primoraju lopove da legnu na zemlju i tako sačekaju patrolu policije kojoj su prijavljeni krađa drva i uništavanje žita.
“Pošto sam uspeo da ubedim rođake i komšije da se smire, preprečio sam svojim kolima put, pa je lopove policijska patrola zatekla na delu”, naveo je Đurić, dodajući da je policijska patrola zadržala na mestu desetak lopova i da je obavljen uviđaj.
Đurić je rekao da su lopovi u rejonu Osojana i susednog sela Opraške opustošili više desetina hektara šume u vlasništvu Srba.
Izvor: Srna

Comments

Pročitaj još