Mitrovčani ponosni – otkrivanje spomenika knezu Lazaru velika čast

Osim  Gazimestana i Kruševca velikim delima , borbi i hrabrosti  naših junaka na čelu sa knezom Lazarom pokloniće se i građani Kosovske Mitrovice.

Retki su dani, događaji i datumi koji se pamte i posle šest vekova. Jedan takav koji danas obeležavamo je Vidovdan. Praznik koji je utkan u biće svakog od nas. Vidovdan je simbol moralnog uzdizanja srpskog naroda u borbi za svoj opstanak i svoje trajanje.
Sveti knez Lazar će nas opet okupiti kao i nebrojeno puta ranije,navodi se u saopštenju gradonačelnika Gorana Rakića dostavljenom  našoj redakciji.

Svi građani se pozivaju da dodju, 28. juna 2016. godine u 16 časova, i  prisustvuju otkrivanju spomenika svetom knezu Lazaru, u ulici Kralja Petra I.

Spomenik će svečano otkriti direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, gospodin Marko Đurić.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."