• Početna>
  • Vesti>

SO Severna Mitrovica: Radno vreme ugostiteljskih objekata do ponoći

Na 27. redovnom zasedanju SO Severna Mitrovica, odbornici su odlučili da se radno vreme ugostiteljhskih objekata na području ove opštine ograniči na period od 7h ujutru do ponoći.

Predlog ovakve odluke  je rezultat razgovora sa policijom a u cilju podizanja bezbednosti pre svega mladih u gradu na viši nivo, rekao je gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Goran Rakić.

“Nama je samo  cilj  da u saradnji sa policijom, lokalnom samoupravom, kroz podizanje svesti nsvih nas, damo primer mladim ljudima da im zaista nije mesto na ulici posle ponoći”, istakao je Rakić.

U obrazloženju predloga odluke, odbornik Igor Simić je istakao da je ova odluka privremenog karaktera, te da u posebnim  situacijama, ovakvim  ekonomskim subjektima  opština može izdati dozvolu za prekoračenje navedenog radnog vremena.

Odluku moraju poštovati svi u suprotnom, biće sankcionisani, najpre opomenom a potom i novčanom kaznom od najmanje 100 a najviše 1000 evra, stoji u odluci.

Na današnjoj sednici, odbornici su dali saglasnost za formiranje Kancelarije za zajednice i povratak , na predlog  odbornika  albanskih i bošnjačkih predstavnika. Ova Kancelarija će uposliti sedmoro ljudi.

Takođe, bilo je reči i o Pravilniku o taksama, tarifama i opštinskim kaznama sa posebnim osvrtom na naplatu taksi pri registraciji motornih vozila. Prema rečima odbornice Adrijane Hodžić, Administrativna kancelarija je ovaj Pravilnik dobila, ali njime nije predviđena naplata taksi pri registraciji vozila. Nakon formiranja opština, trebalo je postojeću Uredbu korigovati što opština Severna Mitrovica još nije uradila. Na današnjoj sednici, Pravilnik je samo predstavljen odbornicima dok će se o njemu raspravljati na narednom zasedanju.

U okviru tačke “razno”, predstavnik Bošnjačke zajednice Nedžmedin Ugljanin informisao  je gradonačelnika i odbornike da je tokome nedavno izvedenih radova  nedaleko od muslimanskog groblja u severnom delu grada, prilikom obaranja stabala, nekoliko nadgrobnih spomenika oštećeno. Gradonačelnik Goran Rakić izrazio je žaljenje i obećao da će kompletna šteta biti sanirana.

Sednica je održana uz kraći zastoj, kada su odbornici Srpske liste, bez obrazloženja,  napustili nakratko sednicu, u momentu kada je, u okviru tačke o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objektata,  za govornicu izašla jedina preostala odbornica GI SDP Ksenija Božović.

Nakon kratke pauze, odbornici liste Srspka su se vratili i sednica je nastavljena ali bez Božovićeve.

Comments

Pročitaj još