Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi uoči Vidovdana

U Zavodu za transfuziju krvi u Kosovskoj Mitrovici u toku je akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Slavko Simić predsednik Srpske liste, koji se deseti put našao u ulozi dobrovoljnog davaoca.

‘’Uoči Vidivdana sam organizovao ovu akciju i odazvali su se ljudi sa celog Kosova i Metohije. Zavodu smo omogućili da dobije nove zalihe krvi, ali budući da je krv uvek potrebna, pozivam sve da redovno daju krv i tim humanim gestom spasu nekome život’’. istakao je Simić.

Direktor Kliničko – bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović je naglasio da je broj operativnih zahvata u porastu u odnosu na isti period prošle godine i istakao značaj ove akcije:

‘’Ovakve akcije su dragocene za naše pacijente, a posebno za najteže pacijente u hirurškim službama. Zahvalio bih se današnjim davaocima i i pozvao bih nove da daju ovu dragocenu tečnost jer ona jeste život, ona je i više od života.’’ istakao je Ivanović.

Veljko Sovrlić iz Leposavića učestvuje u akciji četvrti put.

’’Odazvao sam se dobrovoljno. Podržavam svaki vid ovakvih dešavanja. Apelujem na građane da dobrovoljno daju krv, jer njihovo malo nekome mnogo znači. ’’ rekao je Sovrlić.

Rade Marjanović iz Železnica Srbije je doputovao iz Čačka kako bi podržao ovu akciju.

’’Mi već šesti put, tradicionalno, dolazimo za Vidovdan. Nas, oko 35-40, je doputovalo. Došlo bi nas i više da smo uspeli da se organizujemo. ’’ rekao je Marjanović.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."