Položeni venci kod “Spomenika Istine“ u znak sećanja na kidnapovane

Polaganjem venaca na “Spomenik Istine” u Kosovskoj Mitrovici obeleženo je osamnaest godina od kidnapovanja u Belaćevcu. Na današnji dan, 1998 godine, devetoro radnika EPS-a je kidnapovano u rudniku Belaćevac. Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na KIM je zatražilo od odgovornih se ovi zločini kazne, a ovom prilikom se okupljenima obratio predsednik udruženja Milorad Trifunović.

”Tražimo da se prekine zavet ćutanja i zataškavanja istine koji još uvek traje. Sve žele da idu napred i da zaborave, ali mi ne zaboravljamo. O ovakvim zločinima nemamo pravo da ćutimo I niko nema pravo da nas ućutkuje” istakao je Trifunović, dodavši da ovakav strašan zločin ne sme proći nekažnjeno, i da neće biti pravog pomirenja na ovim prostorima dok se izvršioci i nalagodavci zločina ne kazne.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."