• Početna>
  • Vesti>

Medicinski fakultet PU – raste interesovanje za stomatologiju

Medicinski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je primio poslednju prijavu za prijemni ispit koji će se održati  29. juna u 12 h.

Studenti su do 14 časova podnosili prijave za polaganje prijemnog ispita na smerovima Medicina, Stomatologija i Zdravstvena nega, koji će istog dana biti oržan na većini fakulteta u zemlji. Medicinski fakultet Univerziteta u Kragujevcu jedini je koji će polaganje prijemnog ispita organizovati 1. jula.

Dekan fakulteta prof. dr Rade Grbić kaže da je u odnosu  na prethodnu godinu interesovanje budućih studenata  poraslo za smer Stomatologija, dok je približno isti broj konkurisao za ostala dva smera.

“Na smeru Medicina mesta ima za 80 studenata. Nešto manji broj moći će da upiše stomatologiju – 40, dok će na smeru Zdravstvena nega biti primljeno 30 studenata”, kaže Grbić.

On dodaje da će se ove godine iz budžeta školovati 35 studenata Medicine i 15 na Stomatologije, dok na smeru Zdravstvena nega svi studenti ulaze u kategoriju samofinansirajućih.

Preliminarsna rang-lista biće objavljena 30. juna. Studenti moraju da osvoje 60 bodova na prijemnom ispitu na Medicini, tj. 55 bodova na smeru Stomatologija, kako bi stekli pravo da se rangiraju.

 

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još