• Početna>
  • Vesti>

Srbi privedeni na putu Klina – Peć. Đurić traži oslobađanje

Direktor Kancelarije za Kosovo I Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio “maltretiranje šestoro Srba koji su privedeni na putu Klina-Peć pri povratku sa obeležavanja seoske slave u Donjem Petriču”. Đurić je zatražio  njihovo hitno oslobađanje.

“Policija bi, ako je već želi da bude revnosna, trebalo da rasvetli barem neki od gotovo svakodnevnih napada na srpske povratnike i njihovu imovinu u opštini Klina. Za početak bi policija mogla da otkrije ko maltretira Katu Grujić, jedinu   srpsku stanovnicu  Donjeg  Petriča,  u  kojem  je  pre  etničkog  čišćenja  bilo oko   60 srpskih domaćinstava. Ovakvim delovanjem,  oni   koji bi   trebalo   da   se   staraju   o   redu   i  bezbednosti   postaju saučesnici   u   kampanji zastrašivanja   Srba   i   sprečavanja  povratka   interno  raseljenihlica”, navodi se u saopštenju za javnost.

U saopštenju se dodaje da ovaj   incident   “najbolje   potvrđuje   koliko   su   zlonamerna   i   licemerna   negodovanja Prištine   zbog   izgradnje   naselja  „Sunčana   dolina“,   osmišljenog   upravo   zato   da   bi proterani   mogli   da   se   vrate   u   sredinu   u   kojoj   neće   biti   prepušteni   na   milost   inemilost uniformisanim i neuniformisanim nasilnicima”.

Radio Goraždevac javio je danas da je ovog  incidenta došlo juče, kada su lokalni Albanci prijavili da ih grupa Srba provocira srpskom zastavom.
Prema nepotvrđenim informacijama, došlo je do tuče u trenutku kada je kosovska policija zaustavila automobile kojima su Srbi došli organizovano, da obeleže praznik Svete Trojice na temeljima istoimene Crkve u Petriču.
U tuči su povređena dva policajca, a pretučeni su Srbi, od kojih je njih šestoro privedeno, navodi Radio Goraždevac.

Izvor: Kancelarija za KiM, Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još