Jevtić: Poštovaćemo zakonsku proceduru za Sunčanu dolinu

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je danas da je uveren da će biti ispoštovana kompletna zakonska procedura koja se tiče izgradnje povratničkog naselja “Sunčana dolina” kod Zvečana, na severu Kosova.

Jevtić je u izjavi za Tanjug rekao da je više nego uveren da će sve potrebne zakonske procedure biti ispoštovane kako bi projekat “Sunčana dolina” bio u potpunosti sproveden i da zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, u cilju realizacije ovog projekta, rade na obezbeđivanju potrebne dokumentacije.

Jevtić je kazao da je svojim kolegama u kosovskoj vladi već preneo stav će Projekat “Sunčana dolina” biti važan ne samo zbog povratka, već i da će pomoći u približavanju, kako dva naroda koji žive na Kosovu, tako i saradnje Beograda i Prištine.

“Sunčana dolina jeste projekat koji, po onome što smo mogli da vidimo u samoj prezentaciji, nudi održivost u smislu povratka. Pored toga što ćemo raditi na obezbeđivanju potrebnih dozvola, u smislu onoga što lokalna samouprava treba u narednom periodu da učini, mi ćemo raditi na izradi jednog sličnog projekta koji bi mogao da se realizuje u jednoj od opština južno od reke Ibar”, rekao je on.

Na taj način bi, zaključio je Jevtić, u sličnom obliku ponudili povratak raseljenim licima koji žele da se vrate, ne samo na sever, već i u druge delove Kosova.

Iz kosovskih institucija poručuju da je gradnja proitvzakonita i da neće biti dozvoljena dok se ne dobiju dozvole.

Izvor: TANJUG

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."