Uspostavlja se Komisija za popis za sever Kosova?

Revizijom nacrta zakona o popisu stanovništva na severu Kosova predviđa se uspostavljanje Komisije za popis, koja bi koordinisala aktivnostima u opštinama na severu pokrajine, koje su odbile da učestvuju u popisu 2011. godine.

Pristinska Koha ditore piše da uprkos, kako tvrdi, ustupcima koje je kosovska vlada spremna da napravi kako bi Srbi na severu pokrajine učestvovali u popisu stanovništva, opštine u kojima većinski žive Srbi do sada su odbijale da se priključe tom procesu.

Kako navodi taj list, kosovska vlada inicirala je donošenje posebnog zakona o popisu stanovništva i domaćinstava na severu Kosova i obećala da će povećati broj savetnika na severu pokrajine.

Portparol kosovske vlade Arban Abraši rekao je da je potreba za novim zakonom zasnovana na činjenici da stari zakon o popisu propisuje da je popis morao da se izvrši između 1. i 15. aprila 2011. godine.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."