• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica i Žabalj uspostavljaju poljoprivrednu saradnju

Nakon ostvarivanja saradnje u oblasti sporta, opštine Kosovska Mitrovica i Žabalj ostvariće saradnju na polju privrede i poljoprivrede, poručeno je danas nakon sastanka predsednika ove dve opštine.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrpovica Alekdsandar Spirić kaže da je saradnja već uspostavljena na nivou sportskih klubova, ali da je u planu širenje saradnje i na druge delatnosti.

„Ohrabruje činenica da su Vojvodina i centralna Srbija prisutni na Kosovu i Metohiji, i da žele da zajedno ulažemo, kako bi se poboljšao standard u svim domenima“, ističe Spirić i dodaje da će rezultati biti najvidiljiviji u Suvom Dolu, gde postoje veliki potencijali za razvoj poljoprivrede.

„Ova opštinu je prepoznatljiva po privredi, a imajući u vidu da je poljoprivreda jako bitna grana, verujem da će nam predsednik opštine pomoći da naša poljoprivreda ojača. Sever Kosova je sve više opredeljen za proizvodnju organske hrane“, navodi Spirić.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić kaže da će akcenat biti stavljen na poljoprivrednu saradnju, jer ova opština raspolaže sa 32 hiljade hektara obradivih površina.

„U opštini Žabalj proizvođači su orijentisani ka organskoj proizvodnji hrane, a imamo i jedninog proizvođača organskog mleka u Srbiji.smatram da ćemo na taj način povezati poljoprivednike, odnosno zainteresovane iz oblasti stočarstva za saradnju sa našim poljoprivrednicima“, rekao je Božić.

Opština Žabalj od ranije je prisutna na Kosovu i Metohiji. Već dve godine pomažu izgradnju crkve u selu Kamenice u opštini Leposavić, kaoi  najmlađe stanovnike ovog mesta.

 

 

Comments

Pročitaj još