“Narodna tehnika”: Počeli Javni radovi za osobe sa invaliditetom

“Narodna tehnika” iz Kosovske Mitrovice juče je pokrenula program Javnih radova u koje su uključene osobe sa invaliditetom. Javni radovi se realizuju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja I Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Nada Vučić, sekretar narodne tehnike, kaže za program Radio Kosovske Mitrovice da se projekat realizuje u cilju podizanja kapaciteta osoba sa invaliditetom, sticanja novih znanja I veština koje će im omogućiti da se lakše zaposle ili samozaposle.

“Juče smo krenuli sa javnim radom. Uključeno je 10 osoba sa invaliditetom. Radovi traju 3 meseca. Njima to puno znači, jer je ovo javni rad gde oni dobijaju zaradu. Rad podiže njihovo samopouzdanje I stvara osećaj da su oni društveno-korisni, da mogu da zarade svoj novac”, kaže Vučićka.

Ona je najavila i prodajnu izložbu humanitarnog tipa, koja će se održati u četvrtak, 9. juna na trgu Šumadija u Kosovkoj Mitrovici. Prikupljena sredstva biće opredeljena za lečenje

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."