Dečica rasla uz ples i kišu

U Kosovskoj Mitrovici je na Svetski dan deteta održana internacionalna manifestacija “Rastimo uz ples” . I pored kiše koja je otežala održavanje manifestacije, na platou ispred STŠ M. P. Alas sa vaspitačima i roditeljima  plesalo je  364 dece.

Mališani iz PU Danica Jaramaz otplesali su trinaest koreografija i svojim roditeljima ali i celom svetu pokazali da iako su mali, spremni su za velike podvige.

Mališane su na početku programa, pozdravili predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i direktor PU Danica Jaramaz Jelena Antić.

Zajedno sa mališanima iz predškolske ustanove, uz numeru “Ne rugaj se”  zaplesali su i učenici škole za osnovno i srednje obrazovanje Kosovski božur. Lepo je istaći da su sva deca za ovu priliku naučila da pesmu iznesu na znakovnom jeziku.

Numeru “Ne rugaj se” izveli su učenici muzičke škole Miodrag Vasiljević.

Manifestacija “Rastimo uz ples” održava se tradicionalno u Kosovskoj Mitrovici  treću godinu zaredom.

Na svetski dan deteta, u regionu je plesalo ukupno 14.680 dece iz 73 ustanove Srbije, Brčko Distrikta, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

DSCN2292

DSCN2299

DSCN2303

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."