Humanitarna akcija za pomoć Saneli Tomazinić

U Kosovskoj Mitrovici, na trgu Šumadija, danas se sprovodi humanitarna akcija za pomoć našoj mladoj sugrađanki Saneli Tomazinić, kojoj je za  lečenje oštećenja vida potrebno 500 evra.

Akciju je pokrenula Kancelarija SNS-a u Kosovskoj Mitrovici  uz podršku nevladinih organizacija Narodna tehnika i Inspiracija koje su napravile prodajnu izložbu rukotvorina po simboličnim cenama.

„Sanelin vid oštećen je 90%. Potrebno je prikupiti 500 evra. Za nekoga je to malo, a za nju je to ogromno i od toga zavisi koliko će ona videti u budućnosti i da li će videti uopšte. SNS kao društvenmo odgovorna stranka daje doprinos ovoj akciji i tu nećemo stati dok se sredstva ne prikupe“, rekao je Igor Simić ispred SNS-a. On je pozvao sugrađane da se priključe akciji i zahvalio  organizacijama koje su pružile podršku akciji.

„Nadam se da ćer ova akcijanaići na odziv građanstva. I da ćemo pomoći našoj sugrađanki kojoj je potrebna i moralna podrška i novac za  operaciju u Rusiji. I sama devojčica za koju prikupljamo pomoć, učestvovala je u ranijim humanitarnim akcijama koje smo organizovali i sada bi smo svi mi trebali njuu da podržimo u ovome. Inspiracija je uvek tu da da ovakvu vrstu podrške“, rekla je Ljiljana Dražević ispred NVO Inspiracija.

U akciju jue uključen i Savez  studenata Prištinskog univerziteta koji je do sada prikupio 10.000 dinara za lečenje Tomazinićeve.

Štandovi na trgu Šumadija su postavljeni oko podneva  i biće tamo do 14h.

Comments

Pročitaj još