Marko Đurić za Vaskrs sa Srbima na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće u ponoć Vaskršnjoj liturgiji u manastiru Gračanica.
Srbi iz Kosovskog Pomoravlja vekovima se na Vasrks okupljaju na brdu Glavičica , kraj ostataka Crkve Hrista Spasa iz 14. veka, a sa njima će biti pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor kancelarije za koordinacione poslove u pegovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini Dragan Vladisavljević.
U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, pravoslavnim vernicima, sveštenstvu, a posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije Marko Đurić je čestitao najveći hrišćanski praznik Vaskrs – HRISTOS VOSKRESE!

“Neka Praznik nad praznicima donese u naše domove radost duhovnog ispunjenja i veru u neprolaznost i večnu obnovu života, u pobedu istine i pravde. Hristovo vaskrsenje u svom jedinstvenom značenju nam poručuje da istrajemo u afirmaciji dobra, ne gubeći nadu u bolje i srećnije sutra. Samo sa tom nadom i svojim ličnim zalaganjem za ljubav i poštovanje među ljudima, možemo se odgovorno i snažno suočiti sa izazovima teškog vremena u kome živimo” – navodi se u čestitki Đurića.

“Vaskrs je izvorno nadahnuće hrišćanskih vrednosti, a put vaskrsenja je jedini put koji imamo. Na tom putu uvek posle stradanja dolazi radost novog života. Slaveći život, mir i međusobno razumevanje, okrenimo se jedni drugima i podelimo radost Hristovog vaskrsenja sa najbližima, sa komšijama i prijateljima, u duhu vekovonog zajedničkog života na ovim prostorima, posebno na Kosovu i Metohiji.
Uz radosni vaskršnji pozdrav večne istine, nade i ljubavi, još jednom vam čestitatam Praznik – HRISTOS VOSKRESE, VAISTINU VOSKRESE!

Comments

Pročitaj još