Studenti sa Kosova posetili Beograd

Studenti Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici bili su gosti Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Beogradu.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev ugostio je 20 studenata sa Kosova, koji u okviru seminara “Upoznajmo se” tri dana borave na Avali zajedno sa svojim beogradskim vršnjacima.

Organizator susreta je Centar za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM).

Kozarev je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da primi prvu delegaciju sa Kosova nakon završenih parlamentarnih izbora.

“Poverenje koje su nam građani cele Srbije, uključujući i Kosmet ponovo ukazali, znači samo da ćemo i u naredne četiri godine nastaviti da vodimo politiku što jače integracije i podržavanja kosovskih Srba”, rekao je on, a prenosi CEDEM.

Mladima je poručio da je veoma bitno da se školuju, ali se takođe osvrnuo na sve aktuelniji problem na Kosovu, a to je deficit kadrova.

“Srpski studenti na Kosovu oduvek su pokazivali izvanredne rezultate, ali je činjenica da često odlaze u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Zato apelujem na vas kao mlade ljude i budućnost Kosova da ga ne napuštate, jer ni u velikim gradovima situacija nije sjajna, s obzirom da je prevelika navala i konkurencija”, kaže on.

Kozarev je na kraju pozvao sve kosovske studente da se što više udružuju i rade na kreiranju novih ideja, za čiju realizaciju, kako kaže, mogu uvek da se obrate Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Kosovski studenti su povodom toga bili veoma motivisani i već tokom same posete zameniku direktora predočili nekoliko ideja o razvoju sistema slanja najboljih studenata sa Kosova na dalje usavršavanje na najprestižnijim svetskim univerzitetima.

Seminar “Upoznajmo se” zamišljen je kao trodnevni susret beogradskih i kosovskih studenata.

Tokom trajanja učesnici su, osim Kancelarije za KiM, posetili i sedište Univerziteta u Beogradu, kao i Fakultet političkih nauka.

Izvor: TANJUG

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."