Proglašeni najbolji na konkursu posvećenom Vaskrsu

Ustanova za sport, omladinu I specijalizovane usluge u saradnji sa Kulturnim centrom “Dragica Žarković” danas je proglasila pobednike na konkursu za najbolji literarni rad na temu Vaskrsa I najlepše ukrašeno jaje. Na konkursu su učestvovali učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica I mališani iz predškolske ustanove Danica Jaramaz. Pokrovitelj manifestacije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Direktor Ustanove za sport, omladinu I specijalizovane usluge Petar Trajković I direktor Kulturnog centra Dragica Žarković Miodrag Radomirović zahvalili su se učenicima I nastavnicima koji su svojim trudom omogućili da ova manifestacija uspe.

U žiriju koji je odlučivao o kvalitetu pristiglih radova bili su dr Velimir Matanović, profesor Tomislav Trifić I književnica  Biljana Vlahović.

“Ukršnja radost u mom domu” bila je tema literarnih radova pristiglih na ovogodišnji konkurs.

Drugo mesto  u starijoj  kategoriji za literarni rad dobila je Anjuška Zaporožac iz OŠ Branko Radičević

“Pisala sam kako moja mama šara jaja, kako joj ja pomažem, I kako lepimo sličice zeca”, kaže Anjuška.

U starijoj kategoriji za najbolji likovni rad na temu Vaskrsa prvo mesto dobila je učenica OŠ Branko Radičević Anđela Elezović, koja kaže da se nije  mnogo trudila, I da je iznenađena što je pobedila na konkursu.

 

Na konursu za najbolji likovni rad posvećen Vaskrsu u najmlađoj, predškolskoj kategoriji treće mesto pripalo je Anđeli Milentijević, drugo mesto Sofiji Kosanović, a  prvo mesto Kristini Milenković.

U kategoriji mlađih osnovaca treće mesto osvojio je Andrija Antić (OŠ Branko Radičević). Drugo mesto pripalo je Nikolji Mitrovicć (OŠ Sveti Sava), a prvo mesto  osvojio je Andrija Arsić iz iste škole.

Među starijim osnovcima treće mesto osvojila je Sara Vrzić (OŠ Branko Radičević), drugo mesto Biljana Anđelković (OŠ Branko Radičević), i prvo mesto Jovana Jovanović (OŠ Sveti Sava).

Među nagrađenima Kulturnog centra za najbolji likovni rad među nižim razredima, prvo mesto osvojila je Milica Orlović (OŠ Branko Radičević), drugo mesto pripalo je Anđeli Dimitrijević os OŠ Sveti Sava, a treće mesto Teodori Jakovljević iz OŠ Branko Radičević.

Danica Ristić iz OŠ Sveti Sava osvojila je prvo mesto u starijoj kategoriji, drugo mesto Anjuška Zaporožac iz OŠ Branko Radičević, a treće mesto zaslužio je Miloš Miličković (OŠ Sveti Sava).

Nagrađeni za likovne radove u mlađoj  kategoriji su Teodora Spasojević (OŠ Sveti Sava) koja je osvojila prvo mesto, zatim Aleksabdar Simonović iz OŠ Branko Radičević i Nikola Vasiljević iz OŠ Sveti Sava.

U starijoj  kategoriji prvo mesto pripalo je Anđeli Elezović iz OŠ Branko Radičević, drugo Mateji Radojević iz OŠ Sveti Sava i treće mesto Anastasiji Dimkić iz OŠ Branko Radičević.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još