• Početna>
  • Vesti>

Filozofski fakultet: Uručena priznanja najboljim studentima i promovisan novi broj časopisa Dr Filstud

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovkoj Mitrovici večeras je svečano obležen Dan studenata. Tom prilikom, uručena su priznanja najboljim studentima i promovisan novi broj studentskog časopisa Dr Filstud.

Dekan fakulteta prof. dr Branko Jovanović rekao je da su uslovi u kojima rade studenti, profesori i saradnici tešk. Ipak, dodaje Jovanović, „ti teški uslovi, ta želja da se više sazna  glavni su pokretač“.

„Mi smo stalno u burnim događajima, ali smo zahvaljujući snazi, razumevanju i pameti naših studenata, naših profesora uspeli da se odbranimo od integracije Univerziteta, jer smo smatrali da je to prvi korak da se obesmisle svi naši napori da imamo svoj identitet – naučni, nastavni, stručni. Kao jedan smo bili složni da fakulteti treba da ostanu samostalni, i da se dalje razvijaju u skladu sa svojom misijom i svojom vizijom“, istakao je Jovanović.

 

Teodora Ilić student je treće godine Osnovnih akademskih studija na Katedri za sociologiju i ima prosečnu ocenu  9.14.

„Vrlo sam srećna jer je neko nagradio naš uspeh. Zahvaljujem se zbog toga, jer to znači da i profesori i Fakultet brinu o nama“, kaže Ilićka i dodaje da je ovo podsticaj da u kasnijem školovanju bude jednako uspešna.

Za najbolje studente proglašeni su Jovana Nikolić sa Katedre za srpski jezik i književnost, Aleksandra Kragović sa Katedre za engleski jezik i književnost, Tijana Grujić sa katedre za ruski jezik i književnost, Milica Tasić sa Katedre za psihologiju, Radovan Savić sa Katedre za istoriju,  Teodora Ilić sa Katedre za sociologiju, Aleksandra Minić sa Katedre za istoriju umetnosti I Ivana Đokić sa Katedre za filozofiju.

Časopis Dr Filstud nastao je kad deo vannastavnih aktivnosti studenata. Iako su do sada brojevi rađeni tematski, ovaj broj je šarenolik, kaže glavna urednica Srbijana Čeperković, studentkinja Master akademskih studija na Katedri za srpski jezik i književnost. Ipak, veći broj članaka sedmog broja posvećen je Rusiji.

„Želeli smo da obeležimo 55 godina od leta u kosmos Jurija Gagarina. Takođe, naši studenti su bili na razmeni u Rusiji“, kaže Čeperkovićka.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su studenti sa Katedre za engleski jezik i književnost i Katedre za srpski jezik i književnost.

Comments

Pročitaj još