VRAĆENI KUĆAMA JER NISU UPISANI U BIRAČKE SPISKOVE

KLOKOT – PARTEŠ, 24.april – Zbog neažuriranih biračkih spiskova, više desetina građana Kosovskog Pomoravlja sa pravom glasa na srpskim vanrednim parlamentrarnim izborima, danas nije moglo da glasa na biračkim mestima u Vrbovcu, Gornjem Kuscu i Partešu, saznaje RTV Puls.
Kako javlja reporter Pulsa sa lica mesta u Vrbovcu (opština Kosovska Vitina), samo u periodu od 11:30 i 13 časova, više od desetoro građana sa srpskim dokumentima vraćeno je kućama bez mogućnosti da glasaju, jer u biračkim spiskovima, pored njihovih imena, nije stajao jedinstveni matični broj građana (JMBG), bez čega nisu mogli da ostvare svoje građansko pravo. Pored toga, ima i ljudi koji uopšte nisu upisani u biračke spiskove.
„Ovo su već drugi izbori da me vraćaju sa biračkog mesta, jer mog imena nema u biračkom spisku, iako imam urednu ličnu kartu Republike Srbije“, kaže za Puls meštanin Parteša Jugoslav Karadžić.
Sličnih slučajeva ima i na biralištu u Gornjem Kuscu (opština Gnjilane), kao i na drugim biračkim mestima u Kosovskom Pomoravlju .
Među onima koji nisu mogli da glasaju, jer je u biračkim spiskmovima nedostajao njihov JMBG, je i supruga gradonačelnika Klokota Srećka Spasića Rada Spasić.

RTV PULS

Comments

Pročitaj još