Glasanje širom Kosova protiče bez problema

Na srpskim parlamentarnim izborima pravo glasa u Sirinićkoj Župi ima 7200 birača, koje će svoje pravo moći da ostavre na šest biračkih mesta. Svoje pravo glasa u Sirinićkoj Župi moći će da ostavre i raseljena lica smeštena u Kolektivnom centru „Brezovica“, lica iz Prizrena i Sredaćke Župe. Kako bi svo stanovništvo ostavrilo svoje pravo glasa, u Sirinićkoj Župi organizovan je i prevoz od udaljenh mesta do birališta.

U Vrbovcu se glasanje odvija po planu, izveštava jutros novinar RTV Šilovo Bojan Antić.  Na ovom biračkim mestu glasa 2070 meštana  Vitine, Kolokota, Grančara, Mogile i Binča. Glasanje obezbeđuje KPS. Najveća izlaznost oćekuje se između 11 i 13 časova. U Kosovskom pomoravlju glasa 3860 glasača, koji će svoje pravo moći da ostavre man biračkom mestu u Partešu. Glasanje u Vrbovcu i Partešu se odvija bez neregularnosti, baš kao i u Ranilugu. Prema rečima predsednik Biračkog odbora Jordana Mihića, na biračkom spisku je 4393 glasača.

Više od stotinu ljudi glasalo je u ranim jutarjim časovima  u Prekovcu u opštini Novo Brdo, gde je glasanje počelo tačno u 7 časova. Pored pripadnika srpske, glsao je i veći broj pripadnika romske nacionalnosti.

Biračka mesta u Gračanici otvorena su tačno u 7 časova, javlja novinarka RTV Gračanica.  Na biračkim mestima nema neregularnosti, a prema informacijama OEBS-ovog osoblja, birački materijal je otvoren na vreme. Svoje glasačko pravo u Gračanici će moći da ostvari 12 do 13 hiljada ljudi, a već u jutarnjim satima, ispred birališta su se stvorile gužve, pa se na glasanje čekalo i do 15 minuta. KPS brine  o očuvanju reda i mira.

Comments

Pročitaj još