Đurić: Izbori na KiM protekli bez ijedne primedbe OEBS-a

Na Kosovu i Metohiji izborni proces je protekao izvanredno, imamo više izašlih nego 2014. i 2012. godine, a po OEBS-u, gotovo da apsolutno nijedne jedine primedbe na to glasanje nije bilo, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

On je, u izjavi za TV Pink, istakao zadovoljstvo što su Srbi na Kosovu i Metohiji imali priliku da se izjasne o svojoj budućnosti.

“Mislim da Srbija na ovim izborima pokazuje svoju demokratsku zrelost, da pokazuje jedinstvo i snagu i kakav god rezultat da bude, Srpska napredna stranka neće praviti političke kompromise sa budućnošću Srbije, sa borbom za izgradnju jakih institucija, borbom za drugačiju i mbolju Srbiju”, rekao je Đurić.

Očekuje da će konačna izlaznost na današnjim parlamentarnim izborima biti između 55,5 i 56 procenata, što je, kako je naglasio, “pokazatelj demokratičnosti i većeg legitimiteta celog izbornog procesa, jer je važno da učestvujemo u odlukama od koje zavisi naša budućnost”.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."