Studenti prištinskog univerziteta danas slave svoj dan

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovkoj Mitrovici (PU) svečanom akademijom na Fakultetu tehničkih nauka od 12h danas će proslaviti svoj dan.

Dan studenata PU je 23. april, ali su zbog parlamentarnih izbora I činjenice da bi svoj dan morali da proslave u subotu, studenti SU rešili da ipak obeležE nešto ranije.

“U kulturno-umetničkom delu programa svečane akademije nastupiće hor Fakuleta umetnosti, kao i brojni besednici i recitatori. Svečanosti će prisustvovati rektor, dekani fakulteta, profesori, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gradonačelnici i predtavnici lokalnih samouprava i najvažniji – studenti, zbog kojih sve ovo i organizujemo“, rekao je za naš program predsednik Studentskog parlamenta univerziteta Milan Savić.

U saradnji sa Studentskim centrom Priština- Kosovska Mitrovica, Studentski parlament Univerziteta i za večernje sate pripremio je kulturno-umetnički program. Predstava “Korak do poziva” biće odigrana od 19.30h u Studentskom klubu Doma VI. Ulaz na predstavu je besplatan.

Studenti svih fakulteta učestvovaće u sportskom delu programa, koji će se održati 21. aprila od 10h na platou kod Tehničke škole Mihailo Petrović Alas. Sprotske igre obuhvatiće takmičenja u odbojci, košarci, fudbalu, stonom tenisu, šahu i drugim disciplinama. Takođe, planirano je održavanje i dve studentske žurke – dnevne u kafiću „Index“ i večernje žurke u diskoteci „Dama“.

 

Comments

Pročitaj još