• Početna>
  • Vesti>

Učenici u Kosovskoj Mitrovici sutra dočekuju Olimpijski plamen

Pod okriljem  desetih  Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije sutra će u Kosovskoj Mitrovici biti organizovan doček olimpijske baklje.

Baklja bi, prema protokolu, trebala da stigne u Kosovsku Mitrovicu oko 10h.  Nju će, od ulice Kralja Petra do platoa srednje tehničke škole M.P. Alas, proneti učenici osnovnih i srednjih škola  Kosovske Mitrovice.  Kod Tehničke škole će biti ovim povodom  priređen program scečanog dolaska baklje, koja će u Kosovsku Mitrovicu stići iz Zvečana da bi potom nastavila put ka Novom Pazaru.

Organizator događaja je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica – Savez za školski sport Kosovska Mitrovica.

Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije  se održavaju svake četvrte godine, praćene Olimpijskim plamenom.

Do sada je održano 9 Olimpijskih igara a prve su održane 1980. godine.

Olimpijske igre učenika Republike Srbije ove godine će se održati od  9.do 15.maja  u Vranju u sportskim granama: atletika, mali fudbal, odbojka, košarka, rukomet, karate, streljaštvo, džudo, plivanje, gimnastika,  stoni tenis, male olimpiske igre, tenis i mini atletika.

U kvalifikacionim takmičenjima nastupa oko 350.000 učenika osnovih i srednjih škola koji se takmiče u 4 nivoa od: školskih, opštinskih, okružnih i međuokružnih prvenstava a plasman na Olimpijske igre učenika RS obezbediće oko 5.000 učenika sa teritorije Republike Srbije.

Olimpijske igre učenika Republike Srbije sprovode se u organizaciji Saveza za školski sport Srbije a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još