• Početna>
  • Vesti>

Đurić čestitao horu “Branislav Nušić” 25. godišnjicu rada

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić uputio je čestitku članovima crkvenog hora “Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice povodom 25 godina rada.

“Doslednost u načinu rada, ljubav i upornost da se očuva tradicija srpske duhovne muzike, a pre svega talenat i umetnički afinitet vaših članova, učinili su da hor kojim rukovodite postane jedna od najznačajnijih kulturnih institucija na Kosovu i Metohiji”, navodi se u čestitki Djurića upućenoj vodji hora Petru Rakiću i članovima.

Djurić podseća da je ovaj hor, pored redovnih nastupa u hramu Svetog Dimitrja u Kosovskoj Mitrovici, obeležio najznačajnija kulturna dešavanja na celoj teritoriji Kosova i Metohije i na taj način dao veliki doprinos očuvanju srpske, pravoslavne tradicije na prostorima naše južne pokrajine.

“Na tome sam vam posebno zahvalan i želim vam još mnogo uspešnih godina, tokom kojih ćete čuvati i negovati bogatu riznicu našeg duhovnog stvaralaštva i širiti sliku o srpskom narodu i van granica Kosova i Metohije”, dodaje se u čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića.

Comments

Pročitaj još